Paslanmaz Çelik Kullanımının Avantajları
Oldukça geniş bir alana yayılmış olarak farklı sektörler için paslanmaz çelik vazgeçilmez parça ürünler içerisinde yer alır. Üstelik değil değişik boyutları, Standartları ve aynı zamanda sınıflandırılması bulunur. Bu sınıflandırmalar genel çerçevede içeriğinde yer alan kimyasal yapım miktarı üzerinden öne çıkmaktadır.
Özellikle içerisinde krom ile beraber nikel bulunması doğrultusunda bu sınıflandırma ve kalite standartları öne çıkmaktadır. Genel çerçevede farklı oranlar üzerinden birleşmesi eşliğinde bir alaşım olduğunu söylemek mümkün. Hem korozyona hem de paslanmaya karşı dayanıklı olan bu yapılar, uzun yıllar sağlıklı biçimde kullanım olanağı tanımaktadır.
İçindekiler
Paslanmaz Çeliğin Avantajları Nelerdir?
Öne çıkan birçok değişik avantajı ile beraber paslanmaz Çelikler Günümüzün en çok kullanılan ürünler içerisinde öne çıkıyor. Oldukça geniş bir yelpazede farklı sektörlerde ürünlerin daha sağlam, sağlıklı ve güçlü olabilmesi için değerlendirilmektedir. Tabii bu kapsamda birçok özelliği ve avantajı ile kullanılmış olduğunu söylemek mümkün.
– Öncelikle paslanmaz bir yapıya sahiptir.
– Aynı zamanda paslanmaz çeliğin korozyon direnci oldukça yüksektir.
– Üzerinde herhangi bir su lekesi tutmaz ve barındırmaz.
– Farklı kalite sınıflandırmasına bağlı olarak değişik parçalar üzerinden geniş bir alanda kullanılır.
– Hijyenik bir yapıya sahiptir.
– Görsel açıdan oldukça estetik bir görüntü sunar.
– Doğaya zarar vermeyen bir yapıdır.
– Kolay üretim imkanı verir.
– Düşük maliyetlidir.
– Özellikle insan sağlığını koruyucu bir yapı sunar.
– Yüksek dayanıklılığa sahiptir.
– Uzun yıllar paslanmadan aynı sağlıklı ve kaliteli görüntüsü eşliğinde kullanılabilir.
Bu şekilde yukarıda olduğu gibi daha birçok farklı özelliği doğrultusunda paslanmaz çelikler Günümüzün en önemli ürünleri olarak değerlendirilmektedir.
Paslanmaz Çeliğin Farkı Nedir?
Söz konusu paslanmaz çeliğin farkı olduğu zaman Aslına bakılırsa birçok unsur öne çıkmaktadır. Çünkü en önemli farkı %10 ile %20 arasında değişkenlik gösteren krom miktarıdır. Zira krom eklenmesi ile beraber bir alaşım haline gelir ve böylece paslanmaz bir etki oluşturur. Yani üzerinde insan sağlığına zarar verecek ya da kullanılan yapıyı bozacak hiçbir zararlı oluşmaz. Uzun yıllar aynı sağlıklı ve güvenli şekilde değerlendirme imkanı verir. Diğer yandan görsel açıdan da oldukça esnek bir yapı sunduğu için diğer çelik türleri arasında öne çıkmaktadır. Bununla beraber içerisinde nikel ve benzeri farklı kimyasal bileşimden de katılarak daha güçlü ve dayanıklı bir yapı ortaya çıkar. Günümüzde Bu sebepten dolayı söz konusu farklı sektörlerde Çelik olduğu zaman, ilk sırada paslanmaz çelik yer almaktadır. Tabii burada kaliteli ve kurumsal bir üretim altında ele almak da bir o kadar önemlidir.
Paslanmaz Çelik Türleri Nelerdir?
Özellikle içerisindeki kurum miktarı ve nikel miktarı üzerinden çelik türleri değişkenlik göstermektedir. Bu kapsamda dubleks çelik ile beraber birçok farklı isim üzerinden Çelikler sınıflandırılır. Daha doğrusu bu sınıflandırma paslanmaz çelik türleri üzerinden öne çıkar.
– Östenitik Çelik
– Martensitik Çelik
– Ferritik Çelik
– Dubleks Çelik
– Çökelme Çelik
Bu şekilde dayanıklılığı ile birlikte kullanım alanına bağlı olarak yukarıda verilen farklı çelikler bulunmaktadır. Her birinin üretim anında içerisine katılan alaşımlar ve özellikleri değişkenlik göstermektedir. Böylece bu özelliklerine bağlı olarak farklı yerlerde kullanım imkanı elde.
Paslanmaz Çelik Kullanım Alanları
Oldukça geniş bir alana yayılması ile beraber günümüzde paslanmaz Çelikler birçok farklı yerde değerlendirilmektedir. Başta inşaat sektörü olmak üzere aynı zamanda mutfak araç gereçlerinde çok yaygın değerlendirilmektedir. Aynı zamanda havacılık ve uzay sanayisi, otomotiv sektörü ve bina iç ve dış cepheler de bu konuda önemli yer taşır. Her geçen zaman kullanım alanları da gittikçe geniş alana yayılmaya devam ediyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN